5 websites voor de mooiste gratis stock foto’s

Toen ik begon met het maken van mijn website en op zoek ging naar mooie stock foto’s, kwam ik al snel uit bij de website Shutterstock. Zonder verder te zoeken, kocht ik hier 10 foto’s voor € 2,90 per foto. Ongeveer 1 uur later zag ik op Pinterest een bericht voorbij komen met een link naar een website voor gratis stock foto’s. Ik baalde stevig…

Dat gaat jou niet overkomen! Om je te helpen heb ik 5 websites op een rij gezet, met de mooiste stock foto’s, geheel GRATIS. Zodat ook jij een fantastisch mooie website of blog kunt maken zonder extra kosten te maken.

 

Pixabay

Pixabay kun je gebruiken als je op zoek bent naar foto’s, illustraties, vector bestanden en video’s. Het lijkt veel op de betaalde variant Shutterstock, maar je hebt net iets minder keuze, omdat er minder producten op de website staan. Er zijn contributors over de gehele wereld dus er zijn vele verschillende soorten foto’s beschikbaar, voor ieder wat wils.   

 

Pexels 

Pexels bevat foto’s en video’s. Net als bij Pixabay zijn deze gratis te downloaden en heb je ook hier verschillende contributors, dus verschillende soorten foto’s. Ik vind persoonlijk de foto’s op Pexels vaak net iets artistieker dan die op Pixabay.

 

Ivory Mix

Ivory Mix is de place to be als je op zoek bent naar foto’s met een vrouwelijk tintje. Je kunt hier gratis 550+ mooie stock foto’s bekijken en downloaden. Als je, je aanmeldt voor de nieuwsbrief, krijg je maandelijks een update met de nieuwste foto’s.

Mocht je foto’s downloaden van één van deze websites, controleer dan wel de licentie of de foto vrij is voor commercieel gebruik.

 

HauteStock

Hautestock biedt alleen gratis foto’s aan en richt zich vooral op vrouwelijke ondernemers. De foto’s zijn licht en stijlvol. Ontvang je de nieuwsbrief, dan krijg je maandelijks een gratis foto sample pack in je mailbox.

 

Unsplash

Unsplash biedt net als Ivory Mix alleen foto’s aan, maar werkt hetzelfde als Pixabay en Pexels. Hier heb je ruime keuze uit verschillende soorten stijlen. Dit is mijn persoonlijke favoriet!

 

Wil je de foto’s bewerken? Bekijk dan mijn artikel met 7 tools voor geweldige vormgeving.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Berichten

Misschien ook interessant

Handige tools

Wat is een evergreenfunnel

Wat is een evergreenfunnel? Een evergreen funnel, misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien zegt het je totaal niets. Ik durf erom te

Lees meer »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *