Tijd om te kijken hoe je een e-boek kunt schrijven. In het vorige blog vertelde ik je over de cover van je e-boek en hoe je een prikkelende titel schrijft, nu gaan we een stapje verder.
De introductie
Bij de introductie van je e-boek wil je inspelen op de behoefte die je lezer heeft. Het gewenste resultaat. Je kunt dit doen met een stukje storytelling. Een herkenbare situatie werkt hiervoor goed. Probeer om de behoefte van je doelgroep te benoemen en zorg ervoor dat je lezer zich kan verplaatsen in de rol van de hoofdpersoon van je verhaal. Je lezer wil graag voelen hoe het voelt. Vaak heb je zelf al een bepaalde groei ervaren, dus kun je vertellen over je eigen ontwikkeling of de ontwikkeling van je klant.
Een kleine sidenote: voor welke behoeftes wil bijna iedereen geld uitgeven:
- Ze willen altijd meer geld verdienen
- Ze willen meer tijd hebben
- Ze willen gezond blijven (minder stress)
- Ze willen meer werk/prive balans – meer tijd voor gezin.
Speel hier op in.
Stel jezelf kort voor. Vertel iets over je ervaring en de successen die je behaald hebt en hoe jij andere mensen daar nu mee helpt.
De inhoud van je e-boek
De uiteindelijke boodschap staat in de inhoud van het e-boek. De tekst in je e-boek moet inhaken op de titel van het e-boek. Je kunt per pagina een tip schrijven, maar je kunt er ook voor kiezen om teksten van je blog of online training overnieuw te gebruiken.
Zorg ervoor dat je een duidelijke oplossing geeft op het probleem van jouw klant. Het kan ook een stukje storytelling zijn, van een eigen ervaring of ervaring van je klant waarbij je een herkenbaar onderwerp behandeld. Geef tips of trics waar zij ook echt iets aan hebben en die ze meteen kunnen toepassen.
Tip: Maak zinnen niet te lang, maar kort en krachtig. Veel mensen lezen nauwelijks, maar scannen grotendeels de tekst.
Eindig met een call to action
Je hebt het e-boek niet voor niets gemaakt, je wilt een resultaat behalen. Het doel van de call to action is om je klant aan te zetten tot actie. Je wilt dat ze iets bij je kopen, je blog gaan lezen of zich aanmelden voor een evenement. Wees duidelijk in de communicatie en laat zien wat de klant krijgt als deze op de knop drukt. Bijvoorbeeld: ‘’Bestel hier’’ of ‘’Lees verder’’. De call to action moet opvallen, dit kan je bereiken door de tekst te onderstrepen of met een knop in een andere kleur.
Wil je nu echt iets verkopen met je e-boek, en het liefst zo snel mogelijk. Bouw dan een stukje urgentie in. Geef je klant het gevoel dat zij nu moet beslissen om nog gebruik te maken van een korting. Een voorbeeld hiervan kan zijn: ‘’De eerste 5 klanten die op deze knop drukken krijgen XX% korting’’ of ‘’Ontvang alleen vandaag nog 10% korting.
E-boek maken stappenplan:
- Ontwerp een cover
- Bedenk een prikkelende titel
- Schrijf een introductie waarin het probleem van je doelgroep benadrukt wordt
- Stel jezelf kort voor
- Schrijf de inhoud met de oplossing op het probleem en direct toepasbare tips & trics
- Sluit af met een call to action en doe een aanbod
Alvast wat inspiratie op doen? Download dan mijn gratis nieuwsbrief e-boek via de knop Gratis in het menu.